Så återhämtar du dig efter förlossningen

Ta vara på tiden på BB och ställ så mycket frågor du kan och ta med dig svaren hem. Tyvärr så får man ju inte vara kvar så länge som man fick förr, men förhoppningsvis så får du landa lite innan du åker hem och få lära känna din bebis lite med hjälp från barnmorskorna. När du kommer hem så kommer du vara både lycklig och trött. När mjölken rinner till så kommer du att känna av tröttheten extra mycket på grund av hormonrubbningarna som uppstår när mjölken produceras. Du kommer även att blöda en del och det kan hålla i sig i några veckor. Vila och mat är något du ska ta tillvara på. Oftast får du hembesök av en barnmorska efter en vecka och kan då ställa alla de frågor som du undrar över. Är du förstföderska så kan det ta ett tag att komma in i sin roll som mamma och känna sig trygg med hur man tar hand om barnet och veta vad som är rätt och fel.

Kort vårdperiod på BB

Ofta är det tyvärr ont om platser på BB och ibland för man åka hem samma dag man fött sin bebis. Har man problem med amningen så kan man ha turen att få vara kvar lite extra. Det är mycket brister inom vården efter förlossningen och det drabbar många nyblivna föräldrar. En del får lämna sjukhuset redan sex timmar efter en vaginal förlossning och dom som gjort kejsarsnitt kan få vara kvar i 3 dygn. Har du fött barn förut så är vårdtiden ännu kortare. Socialstyrelsen har problem med detta och tycker att de ska lyssna mer till mammornas önskemål. De tycker det ska finnas tid för vila och återhämtning. Kvinnan behöver även stöd och hjälp efter förlossningen som tar mycket på kroppen och krafterna. Det är viktigt att mamman och pappan känner sig trygga när dom åker hem med sin nya familj. Föräldrarna får även dålig information var de ska vända sig med sina frågor när de är på hemmaplan. Eftersom tiden är så kort efter att barnet föds och hemkomst så missas tyvärr ofta både amningsproblem och depressioner.

De perfekta lösningen mot dina blödningar

När du fött barn så kommer du att blöda några veckor. Eftersom du inte får ha tampong och bindor inte alltid håller riktigt tätt så finns det bra alternativ. med en smart menskopp kan du känna dig säker, dag som natt. Det finns många olika sorter att välja på och du kan välja bland olika färger. Den är doftfri och materialet är latexfritt. Den väger inte mer än några gram och ska inte kännas inne i kroppen. Du kan använda den hur mycket eller lite du blöder. Du rengör den lätt och när du inte har tillgång till vatten så finns det antibakteriella våtservetter att köpa. När du inte använder den så kan du ha den i en tygpåse, och då bör den ligga skyddad på en mörk plats då den inte gillar solljus. Du lär dig snabbt hur den ska sitta och är det mest skonsammaste du kan använda för dina slemhinnor när du blöder.