Förberedelser inför förlossning

Att få beskedet om att man snart ska bli föräldrar är bara det i sig ofta en stor sak att smälta och kan vara en känsloblandning både av skräck och förtjusning från det att man gjort ett graviditetstest till ultraljud samt att se hela sin kropp förändras. Att vara gravid tar en del på kroppen och även såklart en hel del på psyket. Att förbereda sig inför förlossningen är något som de flesta mammor gör på olika sätt och är helt klart en viktig del i graviditeten och det psykiska förberedandet för den nya familjemedlemmen. Många mammors stora skräck inför förlossningen är något som leder dem till att lära sig mer om hur man enklast förbereder sin kropp för den påfrestning en graviditet innebär. Många väljer att lära sig olika andningsövningar bland annat för att lättare kontrollera smärtan i kroppen och hålla sig själv i kontroll och vid fullt medvetande under hela förlossningsarbetet.

Vad behöver man packa i BB-väskan?

Man behöver själv känna efter vad man tror kan förbereda en på rätt sätt inför förlossningen och allt vad det innefattar att bli förälder, alla mammor förbereder sig på sitt sätt. Förutom andning så är det även många som mår dåligt under graviditeten med allt från illamående till foglossning. Att kroppen förändras kan vara mycket psykiskt påfrestande också. Att prata med sin barnmorska som är kunnig kan göra en stor skillnad för de oroliga väntande föräldrarna. Att vara väl förberedd på ankomst är det också viktigt att vara, även om man fått ett datum så kan man inte lita på att det är precis då det händer. I väskan är det bra att packa ner ombyten till både barn och föräldrar, amningstillbehör, blöjor, våtservetter och annat som man kan behöva om man sover borta ett par nätter. Att tänka på sin kost kan också hjälpa till mot illamående men också den fysiska formen under graviditeten, så att man kan känna sig så vita som möjligt. Prinsessan Madeleine t.ex, som snart ska få barn, ser till att ta det så lugnt som möjligt och göra vanliga saker som att träffa vänner och äta lunch på stan för att förbereda sig.

Hur förbereder man hemmet för spädbarns-tiden?

Rent instinktivt så blir de flesta föräldrar automatiskt inriktade på att forma hela sitt liv efter bebisen, med allt från vagnar, kläder och att säkerställa hemmet. Däremot så är det en myt att städning skulle sätta igång din förlossning, utan det snarare kanske bara stressar din kropp. Därför är det viktigt att hemmet är så praktiskt som möjligt så att man kan njuta av den första tiden tillsammans. Att ordna och bona i hemmet för ankomsten är också en mysig sak att göra tillsammans, det gör det enklare att visualisera det liv som väntar med barn. Ett smart tips för de första veckorna är att laga mycket mat och frysa in så att man inte behöver tänka på mat och sådan medans man ställer in sig på det nya. Behöver ni nytt boende då ni ska bli en familj? på flyttfirma.nu kan du finna ett bättre och mer praktiskt boende som dessutom kan vara mer långsiktigt.