Mammakläder i väntans tider

Går du i väntas tider? Har du kommit långt i din graviditet eller är det kanske bara så att det börjar dra lite vid byxlinningen? I vilket fall som helst är det skönt att redan i ett tidigt stadie införskaffa lite mammakläder. Kanske en bygellös bh, ett par byxor eller varför inte en kjol med extra resår? I början av graviditeten är det dock många som nöjer sig med att köpa en storlek större än vad de normalt brukar ha i klädstorlek. Man vill fortsätta att se så “normal” ut som möjligt.

Lycklig men stor

En graviditet är för många kvinnor en härlig tid i livet, hår, hud och naglar bli finare, man känner sig tillfreds och harmonisk. Dock stämmer inte detta in på alla. En del är illamående under en stor del av graviditeten, får krämpor av olika slag och känner sig otympliga. Kanske har man heller inte den ork man hade tidigare, man är mest trött och håglös. Ingenting är roligt, man bara växer och känner sig osexig.. Fester är för många inte att tänka på, iallafall inte mot slutet av graviditeten. Vad ska jag ha på mig, finns det ens någon som kommer att tycka att jag är fin? Och vad händer om man blir bjuden på maskerad, hur ska man då klä sig? Finns det ens några kläder för en gravid kvinna? maskeradkläder går självklart att anpassa till en gravid kvinnas kropp.

Hittar en gravid kvinna rätt klädsel kan hon känna sig som den bästa i världen, även om det så bara är för en kväll. Det finns till exempel många vackra klänningar som på ett snyggt sätt kan framhäva en gravid kropp. I dag finns det en hel del märken att välja mellan, de flesta stora kedjor säljer gravidkläder och man behöver alltså inte enbart sikta in sig på speciella mammabutiker. Utbudet av mammakläder är idag tämligen stort, smickrade blusar och toppar, kjolar, shorts och luftiga linnen. Det finns gott om kläder att välja mellan.

Väninnan har den bästa garderoben

Om du inte vill lägga en förmögenhet på gravidkläder kolla efter begagnat på nätet, till exempel Blocket eller Tradera. Kanske har du vänninor som varit gravida och som kan tänka sig att låna ut eller skänka sina använda kläder. mammakläder behöver inte vara dyra , speciellt inte om du letar i lågprisbutiker som Hennes & Mauritz, Kapp Ahl eller Lindex. Där finns mammakläder som passar de flesta plånböckerna.