Mammabloggar att följa just nu

Aldrig tidigare har det varit mer populärt att blogga och ägna sig åt att vara en så kallad influencer. Vi som följare är med i någon annans liv genom olika sociala medier och blir på så vis både påverkade, men kanske också hjälpta via dessa personers erfarenheter och tips. En alldeles särskild grupp av influencers är mammabloggare, alltså kvinnor som ägnar stora delar av sina sociala kanaler åt föräldraskap och barn. Vi kommer nedan att presentera dessa personer lite mer ingående och även beskriva varför vi tror att just dessa har blivit så populära.

Malin Wollin “Fotbollsfrun”

  • 20,2 k följare på instagram

Malin Wollin är bloggare och instagrammare men även 5-barns mamma och bor i Kalmar. Hon är kanske främst känd genom sin blogg, Fotbollsfrun, där hon ofta använder sig av ironi och satir för att diskutera nutida samhällsfenomen likväl som föräldraskapets utmaningar. Malin blev kanske som störst när hon bloggade på Aftonbladet där hon fortfarande skriver krönikor varje vecka, men då hon även anspelade på huruvida hon var ogift men ändå en så kallad fotbollsfru tack vare sin sambos karriär som fotbollspelare i Allsvenskan. Malin Wollin är omtyckt av sina följare för sin uppriktighet och ärlighet kring hur ett mammaliv kan se ut och vara med fem barn vilket ger henne en äkthet som följaren dras till. Hon brukar även engagera sina läsare genom att ställa frågor till dem som de sedan kan svara på i kommentarsfältet eller genom enkäter i olika inlägg.

Isabella Löwengrip “Blondinbella”

  • 464 k följare på instagram

Isabella Löwengrip är Sveriges mest kända bloggerska och profil i sociala medier. De flesta känner nog igen namnet Blondinbella som var hennes bloggnamn under flera år. Från början blev Isabella känd genom att hon provocerade sina läsare genom olika saker hon skrev som rörde samhälle och politik. Idag är hon mer känd för att driva bolag, vara tvåbarnsmamma och fram tills nu ge bilden av att vara väldigt framgångsrik. Denna bild kraschade för någon månad sedan då hon avslöjade att hennes bolag höll på att gå i konkurs likväl hon själv. Detta har skapat ännu fler följare vilket får oss att undra hur mycket sanning det egentligen ligger i dessa katastrofer då det faktiskt verkar gynna henne i det långa loppet.

Michaela Forni

  • 107 k följare på instagram

Michaela Forni är stureplanstjejen som idag numer är mamma till Dante som föddes sommaren 2019. Hon har bloggat och drivit sitt instagramkonto under flera år och har främst sin följarskara hos kvinnor i åldern 15-30 år. Detta har inte förändrats sedan hon blev mamma utan hon har snarare befäst sin position som ärlig, målmedveten och hårt arbetande kvinna inom branschen som sysslar med sociala medier. Detta har endast förstärkts när hon numer arbetar med en bebis på armen.